P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218

Contact

info@thegrand.be

Adres

Zeedijk 10
Hendrikaplein 1-9
Albert I-Laan 112
8620 Nieuwpoort
P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218
Embleem

Hieronder kan u uw contactgegevens achterlaten om op de hoogte gehouden te worden over het project.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project. U ontvangt zo meteen een mailtje met de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in te boeken met ons salesteam.
*Verplichte velden
Embleem

Bent u buurtbewoner en heeft u een specifieke vraag omtrent de realisatie van het project? Aarzel dan niet om ons uw gegevens en uw vraag na te laten. We contacteren u zo snel mogelijk.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project.
*Verplichte velden
P1509 VDD The Grand Inkom FILM
Erfgoedontwikkelaar

VDD Project
Development

Projectontwikkelaar VDD Project Development focust op de hedendaagse herbestemming en herwaardering van historische sites op toplocaties in de stad. Het geeft met andere woorden het verleden een toekomst. De voorbije jaren etaleerde het die expertise al met verve in de ‘Weylerkazerne’ en ‘Huis van Hamme’ in Brugge en ‘The Dome’, ‘Gesù’ en ‘de Mérode’ in Brussel.

Meer info is alvast terug te vinden op de website: www.vddprojectdevelopment.com

VDD Project Development kocht vorig jaar het monument en is vast van plan om het voor zijn 100-jarig jubileum al zijn grandeur terug te schenken. En dat onder de nieuwe naam ‘The Grand’.

Johan Vandendriessche
& Thibaut De Vos
Bestuurders van VDD Project
Development
Eind december 2020 hebben we onze plannen voor deze unieke restauratie van ‘The Grand’ officieel ingediend. Het is duidelijk dat wij voor een grondig totaalproject kiezen met veel respect voor de geschiedenis van het pand. Op die manier krijgt Nieuwpoort opnieuw het landmark dat het verdient. Bij onze renovatieprojecten houden we telkens rekening met het unieke, historische karakter van de gebouwen. Dat zal bij dit project - mede door onze samenwerking met architect David Chipperfield - nog extra aandacht krijgen.
 • The Dome 3

  The Dome

  Brussel
 • P882 VDD Weylerkazerne Brugge Cam4 HR 20180731 WEB

  Weylerkazerne

  Brugge
David
Architect

David Chipperfield
Architects

Sinds de oprichting in 1985 heeft David Chipperfield Architects (DCA) vanuit haar kantoren in Londen, Berlijn, Milaan en Shanghai een gevarieerd internationaal oeuvre ontwikkeld met culturele, residentiële, commerciële en educatieve gebouwen, alsook private projecten en stedelijke masterplannen. Het werk wordt gekenmerkt door een voortdurende verfijning van conceptuele en gedetailleerde ontwerpideeën teneinde te komen tot een oplossing die architectonisch, sociaal en intellectueel coherent is.

Het bureau heeft een bijzondere expertise in en passie voor het werken binnen gevoelige historische contexten, waaronder 14 projecten in 12 verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties. Grote projecten door de praktijk ontworpen zijn onder andere het “Neues Museum” en de “Neue National Galerie” in Berlijn; de “Royal Academy of Arts” en de voormalige Amerikaanse ambassade in Londen.

David Chipperfield Architects heeft meer dan vijftig internationale prijzen en onderscheidingen voor uitmuntende architectuur gewonnen, waaronder de Stirling Prize van het Royal Institute of British Architects (RIBA), de Mies van der Rohe Award (European Union Prize for Contemporary Architecture) en de Deutscher Architekturpreis. David Chipperfield ontving in 2011 de RIBA Royal Gold Medal en in 2013 de Praemium Imperiale, beide als erkenning voor een levenswerk.

De keuze voor David Chipperfield Architects is ingegeven door hun uitgebreide ervaring met renovatie en reconversie van bestaande gebouwen waarbij zij zeer omzichtig en subtiel te werk te gaan met ingrepen in die gebouwen, wat bijzonder van toepassing is op “The Grand” met zijn belangrijke architecturale en historische waarde. De Britse architect benadert de historische achtergrond van de gebouwen met een diep respect, en beschouwt ze tegelijkertijd als open speelveld. Zijn sobere en symbolische architectuur combineert innovatie en conservatie op extreem intelligente wijze. Het bureau staat voor hedendaagse kwalitatieve architectuur die goed inspeelt op de ruimtelijke context. Hun architectuur getuigt van een grote gevoeligheid voor detail en heeft een hoge poëtische waarde.

Meer info is alvast terug te vinden op de website: www.davidchipperfield.com

Onze ambitie voor dit project is om het gebouw zijn grandeur en status aan de kust van Nieuwpoort terug te geven. Veel van wat er nog over is van het historische gebouw zal zorgvuldig worden gerestaureerd, zoals de inkomhal, de standbeelden en andere originele elementen in de gevels. Andere delen, zoals de nieuwe verdiepingen, de iconische toren en de koepels, zullen worden hersteld met een speelse, eigentijdse herinterpretatie van de bestaande architecturale taal, met respect voor het oorspronkelijke ontwerp. Door het gebouw een nieuw leven te geven hopen we het Hendrikaplein opnieuw te activeren en er een ontmoetingsplek van te maken voor alle inwoners, iets dat de laatste jaren verloren was gegaan.
Sir David Chipperfield, Architect
 • 883 10 SM 181000 N2 high

  ROYAL ACADEMY OF ARTS

  Londen, Groot-Brittanië
 • 346 10 UZ 110331 N1 high

  Neues museum

  Berlijn, Duitsland

Team van
topexperts

Voor de realisatie van het project werd ook samengewerkt met de gespecialiseerde partners, die uitblinken in hun vakgebied, zoals de restauratie-architecten van ORIGIN Architecture & Engineering, Bureau Bouwtechniek als uitvoerend architect, Arjaan De Feyter Interiors voor de interieurinrichting, Mouton staat in voor de stabiliteitsstudie, hp engineers voor de technische installaties en duurzaamheidsconcepten en Macobo Stabo voor de akoestische optimalisatie.

Het project is het resultaat van maandenlang intensief overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed en de Stad Nieuwpoort.