P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218

Contact

info@thegrand.be

Adres

Zeedijk 10
Hendrikaplein 1-9
Albert I-Laan 112
8620 Nieuwpoort
P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218
Embleem

Hieronder kan u uw contactgegevens achterlaten om op de hoogte gehouden te worden over het project.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project. U ontvangt zo meteen een mailtje met de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in te boeken met ons salesteam.
*Verplichte velden
Embleem

Bent u buurtbewoner en heeft u een specifieke vraag omtrent de realisatie van het project? Aarzel dan niet om ons uw gegevens en uw vraag na te laten. We contacteren u zo snel mogelijk.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project.
*Verplichte velden
Boot shopped v1
Een bijzonder totaalproject

Historische parel
op de zeedijk van
nieuwpoort

Om de grandeur van dit iconische gebouw, het kroonjuweel van Nieuwpoort-Bad, te herstellen, en zijn stedenbouwkundige status terug te geven, dient een bijzonder totaalproject te worden gerealiseerd. Dit omvat een respectvolle herwaardering van het monument met een nieuwe actuele uitbreiding. De nog resterende historisch waardevolle delen van het monument worden gerestaureerd en de verdwenen belle époque-elementen zoals de iconische toren en koepels, het hoekterras, de luifel en de loggia aan de kant van het Hendrikaplein worden op een hedendaagse manier gereconstrueerd. Het gebouw moet bovendien terug groeien om zijn stempel te zetten op de skyline van de stad en z’n mannetje te staan tussen alle recentere, grotere bouwprojecten.

Geert Vanden Broucke Burgemeester Nieuwpoort
De White Residence is één van de meest iconische landmarks van Nieuwpoort. Met dit ambitieuze project krijgt de ‘grande dame’ van onze badstad haar oorspronkelijke schoonheid terug. Het prachtige pand wordt zo wederom dé onbetwiste architecturale parel aan de Noordzee. Dit ongeëvenaarde monument is al bijna honderd jaar een echte publiekslieveling. We zijn bijzonder verheugd dat iedereen het opnieuw zal kunnen bewonderen zoals in de glorieuze beginjaren. Samen met de gerestaureerde Villa Hurlebise en het vernieuwde Hendrikaplein dat zal fungeren als belevings- en ontmoetingsplaats, wordt ‘The Grand’ een opmerkelijk uithangbord van Nieuwpoort.

Stedenbouwkundige,
maatschappelijke en
architecturale
behoeften in harmonie

Het project streeft ernaar om de stedenbouwkundige, maatschappelijke en architecturale behoeften in harmonie met elkaar te brengen en om ook het erfgoedstatuut van het gebouw te versterken. Hierbij wordt bijzonder veel waarde gehecht aan de historische kwaliteiten van “Le Grand Hôtel”, zodat het terug in al zijn voormalige glorie mag pronken.

Matthias Diependaele Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed
Dit project heeft een meerwaarde op economisch, cultureel en toeristisch vlak. Heel veel dank aan VDD Project Development en de stad Nieuwpoort om hun schouders onder dit project te zetten. Dit gebouw leeft in de herinnering van vele mensen, ontelbare families brachten er een fijne tijd aan zee door. Het is als het ware een herinneringsmachine met een onmiskenbare waarde. Door dit prachtige gebouw te restaureren creëren de opdrachtgevers een gevoel van tijdloosheid. In een poëtische bui denk ik dat dit een overwinning is op de vergankelijkheid en het verlies, eigen aan ons menselijk bestaan. Aan het verhaal van The White Residence wordt nu een nieuw verhaal gebreid, The Grand is de start van een nieuwe geschiedenis.
Embleem The Grand in cijfers
  • 70 Appartementen
  • 1 Brasserie/restaurant
    op de Zeedijk
  • 248 Fietsenstallingen
  • 3 Ruime handelsruimtes aan de zijde van de Albert I-laan
  • 1 Bar op de hoek van het
    Hendrikaplein en de Zeedijk
  • 115 Parkeerplaatsen
Een nieuwe historische landmark

Van verwaarloosd
pand naar landmark
om fier op te zijn

De ‘White Residence’ zal worden omgetoverd van een verwaarloosd pand tot een gebouw met 70 appartementen tot 265 m² groot. Daarnaast wordt het gelijkvloers opengesteld voor het grote publiek. De historische bar en brasserie op het gelijkvloers worden in ere hersteld en er zal ook plaats zijn voor verschillende winkels aan de zijde van de Albert I-laan. Het uiteindelijke resultaat zal een landmark zijn waar Nieuwpoort en omstreken fier op zal kunnen zijn.

Zijaanzicht maquette
Zijaanzicht maquette
Screenshot 2021 01 11 at 15 55 08 c
Interieurs

Interieurs door Arjaan De Feyter

Voor de realisatie van ‘The Grand’ werken we samen met gespecialiseerde partners die uitblinken in hun vakgebied. Het interieur is in handen van interieurarchitect Arjaan De Feyter. Het werk van De Feyter valt op door zijn puurheid, aandacht voor functionaliteit, en het gebruik van duurzame materialen. Voor de interieurs van de appartementen trekken we de sfeer en esthetiek van het exterieur van ‘The Grand’ subtiel door. Op een hedendaagse en verfijnde manier herintroduceren we gestileerde deurlijsten, plinten en moulures. Deze elementen vormen samen de basis en zetten de ruimtelijkheid maximaal in de verf.

Zwembad en wellness

Gemeenschappelijk zwembad en wellness

VDD zet bij alle projecten in op maximale woonkwaliteit. Geborgenheid en genieten zijn hierbij de sleutelwoorden. Voor ‘The Grand’ maken we dit concreet door het voorzien van onder meer een gemeenschappelijk zwembad en een wellness voor de bewoners. Ook hier wordt de verfijnde stijl van het ganse project doorgetrokken zodat alles op één lijn valt en u zowel visueel als fysiek kunt ontspannen.

Duurzaamheid

Aandacht voor
groene energie
en ecologie

Voor de uitwerking van het project werd vertrokken vanuit een sterk gevoel van verantwoordelijkheid voor het gebouw. Het hoeft dus ook niet te verbazen dat ecologie een belangrijke rol speelt. In die mate zelfs dat je gerust kan stellen dat de herbestemming van ‘The Grand’ als voorbeeld-project kan fungeren.

Er gaat bijzonder veel aandacht naar groene energie en ecologie in dit project. Diverse moderne en duurzame technieken worden toegepast om het totale energieverbruik tot een minimum te beperken. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van o.a. geothermie, zonnepanelen en maximale terugwinning van de geproduceerde warmte. Het gebouw is klaar voor de toekomst want het zal bijvoorbeeld worden verwarmd en gekoeld zonder fossiele brandstoffen.

Ook op bouwkundig vlak zet VDD Project Development maximaal in op duurzaamheid. Het heroriënteren van leegstaande gebouwen is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Weldoordachte herbestemmingen zijn de beste garantie voor duurzaam behoud en beheer van waardevol erfgoed en dragen bij tot een circulaire economie. In het project worden de reeds aanwezige materialen ook zoveel als mogelijk hergebruikt. Pas als dat niet meer mogelijk is worden nieuwe elementen aangewend.

Mobiliteit

Ondergrondse parking
en zachte mobiliteit

Stad Nieuwpoort hanteert een beleid dat het voorzien van parkeerplaatsen vereist. Door technische en erfgoedmatige redenen kunnen deze plaatsen niet onder ‘The Grand’ worden aangelegd. Het project voorziet daarom, naar analogie van de al bestaande ondergrondse parkeergarages, een ondergrondse parking onder de Zeedijk van twee verdiepingen.

Daarin komen 115 parkeerplaatsen waaronder 108 afgesloten parkeerboxen en 7 open (mindervalide) parkeerplaatsen. Deze parking blijft privé en zal enkel gebruikt worden door de bewoners van de appartementen en de gebruikers van de handelsruimtes. Gezien de appartementen vooral zullen dienen als tweede verblijf, zullen de verkeersbewegingen beperkt blijven.

Het project zet ook maximaal in op zachte mobiliteit door een gemeenschappelijke fietsenberging te voorzien van 248 fietsen (=3,5 per appartement). Bijkomend kunnen er nog 98 fietsen worden gestald in de extra diepe individuele garageboxen zodat er in totaal 346 fietsenstallingen zijn. Bij de heraanleg van het Hendrikaplein zullen bovendien de bovengrondse publieke parkeerplaatsen verdwijnen waardoor er minder autoverkeer zal zijn.

Timing & werf

Renovatie- en
opbouwwerken
in najaar 2021

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de renovatie- en opbouwwerken van ‘The Grand’ in het najaar van 2022 starten. Drie jaar later, in 2025, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van ‘Le Grand Hôtel’, zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

In de uitvoeringsfase van het project maken we er een erezaak van om de hinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, dit zowel door de duur van de werf te optimaliseren, de lawaaihinder te minimaliseren en de inname van het openbaar domein zo compact mogelijk te voorzien

Hal shopped v1

Verkoop

Heeft u interesse in dit unieke project? Via de knop hieronder kan u uw contactgegevens achterlaten en houden we u up-to-date over de vorderingen en de verkoop.

Inschrijven