P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218

Contact

info@thegrand.be

Adres

Zeedijk 10
Hendrikaplein 1-9
Albert I-Laan 112
8620 Nieuwpoort
P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218
Embleem

Hieronder kan u uw contactgegevens achterlaten om op de hoogte gehouden te worden over het project.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project. U ontvangt zo meteen een mailtje met de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in te boeken met ons salesteam.
*Verplichte velden
Embleem

Bent u buurtbewoner en heeft u een specifieke vraag omtrent de realisatie van het project? Aarzel dan niet om ons uw gegevens en uw vraag na te laten. We contacteren u zo snel mogelijk.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project.
*Verplichte velden

Nieuwpoort krijgt historisch kroonjuweel terug

Eén van de laatste historische gebouwen van de Belgische kust herrijst weldra als een feniks uit haar as. Het project “The Grand” betreft een uniek renovatieproject van het voormalige ‘Le Grand Hôtel’, later gekend als de ‘White Residence’ te Nieuwpoort. Het gebouw raakte sinds de jaren ’60 in verval, maar VDD Project Development, ontwikkelaar van historische projecten, is vastberaden om het beschermde monument in haar totaliteit te renoveren op een unieke manier. Zo krijgt ‘The Grand’ voor zijn 100ste verjaardag al zijn grandeur terug en wordt het terug dé architecturale parel aan de Noordzee.

1 E 1 LR

Verkoop

Heeft u interesse in dit unieke project? Via de knop hieronder kan u uw contactgegevens achterlaten en houden we u up-to-date over de vorderingen en de verkoop.

Info & verkoop
 • Content items 1

  Historiek

  Een prestigieus hotel uit 1924

  De geschiedenis van ‘The Grand’ kan op z’n minst bewogen worden genoemd. Vanaf 1924 was dit het meest prestigieuze hotel van Nieuwpoort-Bad, tijdens WOII was het in gebruik als krijgshospitaal en vanaf de jaren ’60 was het monument een vakantieresidentie. Doorheen de jaren raakte het gebouw beschadigd, verdwenen tal van waardevolle elementen en raakte het uiteindelijk ook in verval.   Lees alles over de historiek »

 • 200924 beach view HR

  Het project

  Een nieuwe historische landmark

  Het ooit zo fiere art deco-gebouw aan de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad is al jaren in verval. Sinds de Brusselse architect Apollon Lagache in 1924 het ‘Grand Hôtel’ bouwde, heeft het pand dan ook vele stormen moeten doorstaan. Vandaag is het zijn karakteristieke silhouet volledig kwijt en ligt het pand er verloederd bij. Daar komt binnenkort echter verandering in. Ontwikkelaar VDD Project Development kocht vorig jaar het monument en is vast van plan om het voor zijn 100-jarig jubileum al zijn grandeur terug te schenken. En dat onder de nieuwe naam ‘The Grand’.  Bekijk alles omtrent het project »

 • SPREAD 2 LINKS D36 A8732

  VDD project development

  Geeft het verleden een toekomst

  Vastgoedontwikkelaar VDD Project Development focust op de hedendaagse herbestemming en herwaardering van historische sites op toplocaties. VDD wil de behoeder zijn van historische gebouwen door er een nieuwe toekomst aan te geven. Hierbij wordt bijzondere aandacht gegeven aan een nieuwe architectuur in harmonie met het historische kader, de leefkwaliteit en de duurzaamheid. Zo ontstaan hefboomprojecten die een meerwaarde creëren voor de ruime omgeving.  Meer over het team »

 • Content items 4

  David Chipperfield Architects

  Architectenbureau van The Grand

  Het internationaal gerenommeerde Londense architectenbureau David Chipperfield Architects, geniet al jaren wereldfaam voor zijn fijngevoelige restauraties, waaronder dat van de Royal Academy of Arts in Londen en de herbestemming van historische UNESCO sites zoals de renovatie van het ‘Neues Museum’ in Berlijn.  Meer over het team »

Embleem The Grand in cijfers
 • 70 Appartementen
 • 1 Brasserie/restaurant
  op de Zeedijk
 • 248 Fietsenstallingen
 • 3 Ruime handelsruimtes aan de zijde van de Albert I-laan
 • 1 Bar op de hoek van het
  Hendrikaplein en de Zeedijk
 • 115 Parkeerplaatsen
 • P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Somewhere Over The Dunes HR 20201221
  Persbericht

  'The Grand' krijgt groen licht

  Vrijdag 2 juli 2021
  Het stadsbestuur van Nieuwpoort heeft het licht definitief op groen gezet voor de herbestemming van het voormalige ‘Le Grand Hôtel’ uit 1924, later gekend als de ‘White Residence’. En opvallend: het loopt vandaag - drie jaar vóór de geplande oplevering - al storm voor de 70 appartementen in ‘The Grand’, zoals het monument voortaan zal heten. Meer dan duizend kandidaat-kopers ambiëren al een eigen stekje in dit historische gebouw. De verkoop start in juli.


 • The Grand Crest v1
  Persbericht

  TOT STAND KOMEN VAN ‘THE CREST’

  Bij een monument als ‘The Grand’ hoort een symbool van betekenis. Om de traditie van dit pand te eren, werd een wapenschild ontwikkeld die de vele lagen van dit prestigieuze bouwwerk omvat.