P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218

Contact

info@thegrand.be

Adres

Zeedijk 10
Hendrikaplein 1-9
Albert I-Laan 112
8620 Nieuwpoort
P1509 VDD The Grand Nieuwpoort Cam Cabins HR 20201218
Embleem

Hieronder kan u uw contactgegevens achterlaten om op de hoogte gehouden te worden over het project.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project. U ontvangt zo meteen een mailtje met de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in te boeken met ons salesteam.
*Verplichte velden
Embleem

Bent u buurtbewoner en heeft u een specifieke vraag omtrent de realisatie van het project? Aarzel dan niet om ons uw gegevens en uw vraag na te laten. We contacteren u zo snel mogelijk.

Bedankt voor uw interesse in The Grand.
We houden u op de hoogte over de vorderingen van het project.
*Verplichte velden
Leopoldineroux
Leopoldine Roux

Oude postkaarten
van The Grand getransformeerd
in hedendaagse, kleurrijke
kunstwerkjes

De Franse kunstenares Léopoldine Roux staat bekend om haar werk waarin ze elementen uit de werkelijkheid gebruikt om een imaginair universum mee te scheppen. Sinds begin jaren 2000 gebruikt ze felle kleuren in haar schilderijen, sculpturen en installaties om haar speelse kijk op de wereld vorm te geven. Via haar kunstwerken exploreert Roux het verband tussen vorm, kleur, tijd en ruimte.

Met de oude postkaarten van het voormalige ‘Le Grand Hôtel’ in Nieuwpoort, geeft de kunstenares een herinnering uit het verleden een nieuwe toekomst. De tegenstelling tussen de verweerde, historische postkaarten en de toegevoegde waarde van haar kleurrijke bewerkingen erop staat symbool voor het in ere herstellen van oude pracht. In plaats van enkel nostalgische waarde krijgen de oude postkaarten opnieuw een relevante bestemming. Dit idee van herbestemming kunnen we doortrekken naar de ambitieuze restauratie van ‘Le Grand Hôtel’ die zal zorgen voor nieuwe functie van deze historische parel.

Léopoldine Roux werd geboren in Lyon (FR) en leeft en werkt in Brussel sinds 2003. Ze geeft les aan de Academie voor Schone Kunsten Jean-Jacques Gailliard in Brussel.

“It’s Raining Pink @ The Grand”
“It’s Raining Pink @ The Grand”
"Carnaval @ The Grand"
"Carnaval @ The Grand"
"Happy spring @ The Grand"
"Happy spring @ The Grand"